Uitzending
EenVandaag - 14-8-2019

14-8-2019

EenVandaag

226 x bekeken | 0 reacties
6
Nieuwe wet maakt dwangbehandeling in eigen huis mogelijk: 'Ik vind het beangstigend'
"Ik vind het een beangstigende wet" zegt Jolijn Santegoeds over de nieuwe Wet Verplichte GGZ. Met de wet krijgen hulpverleners vergaande dwangmiddelen om psychiatrische patiŽnten thuis te behandelen. "Ik zou me niet meer veilig voelen in m'n eigen huis."

Het gaat wat Santegoeds van de actiegroep 'Tekeer tegen de isoleer!' betreft gewoon om tijd. Tijd en aandacht. Zelf heeft ze als psychiatrisch patiŽnt ook dwang meegemaakt en vindt de wet ronduit slecht. Ook psychiater Elnathan Prinsen van de NVvP is kritisch, maar ziet ook positieve punten.

50 jaar na Woodstock: Leeft de hippiecultuur nog?
"Woodstock en de hippies hebben me op een totaal ander pad gezet", zegt Lisette Thooft. In de jaren 60 leefde ze helemaal de hippie-leefstijl. En dat doet ze nog, 50 jaar na Woodstock. "Ik help anderen om rust en vrijheid te creŽren in het leven."

"We wilden vrijheid. Vrijheid van de knellende banden van vroeger." Lisette Thooft is een kind van de flowerpower-periode. Een bloemenkind, dat droomde van een ander leven. Ze zette zich af tegen haar ouders. "We waren allemaal opgevoed in die verschrikkelijke jaren 50 met fatsoensregels. Het was de tijd van de wederopbouw." En het decennium dat daarop volgde drukte een permanente stempel op de samenleving en de mensen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 14 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie