Uitzending
EenVandaag - 8-8-2019

8-8-2019

EenVandaag

361 x bekeken | 0 reacties
6
Fruittelers lijden zwaar onder Russische boycot en willen af van sancties tegen Rusland
Fruittelers willen niet langer financieel bloeden voor strafmaatregelen tegen Rusland. Het is 5 jaar geleden dat het land daarom een handelsboycot met het Westen afkondigde. De Nederlandse Fruittelers Organisatie roept op de sancties te stoppen.

Een van hen is perenteler Erik Appelman. Hij heeft de afgelopen jaren de prijs van zijn peren flink zien dalen. Bovendien moest hij op zoek naar een nieuwe afzetmarkt. "Van de totale productie ging 20 tot 30 procent naar Rusland. Die markt hebben we heel lang opgebouwd en in één keer is het dan weg. Dan schrik je wel." De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) wil dat telers zoals Appelman worden gecompenseerd als de EU weigert om de sancties te herzien.

Pensionado's Frans en Ineke werken in de zomer op de camping
Ze hoeven niet meer, maar willen nog wel graag. Frans en Ineke zijn met pensioen, maar helpen bij het managen van een camping in Overijssel. Want stilzitten, dat is niets voor het stel.

Veel jong gepensioneerden zoeken een baantje om bezig te blijven, zichzelf nuttig te maken en onder de mensen te blijven. Maar iets vinden dat bij je past, is nog een hele uitdaging. En andersom geldt hetzelfde: vind als werkgever de geschikte oudere kandidaten maar.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 8 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie