Uitzending
EenVandaag - 10-8-2019

10-8-2019

EenVandaag

354 x bekeken | 0 reacties
6
Duitse toeristen opgelicht via een website die Zeeuwse vakantiehuisjes verhuurd
Een vakantiefiasco voor honderden Duitse toeristen: het Zeeuwse zomerhuisje dat ze boekten, bleek bij aankomst al verhuurd. De VVV in Zeeland zag de afgelopen maanden veel Duitsers die via een nepsite geboekt hadden. Sommigen zijn duizenden euro's kwijt.

De afgelopen weken blijken zeker honderd Duitsers opgelicht. Thuis boekten ze een mooi vakantiehuisje in Zeeland. De website toonde foto's van bestaande woningen, maar bij aankomst bleken de huisjes niet beschikbaar. De politie in Zeeland gaat ervan uit dat de website in handen is van een Duitse oplichter. De zaak is daarom overgedragen aan onze Oosterburen. De website is inmiddels offline.

Het Italiaanse basisinkomen leek revolutionair, maar is eigenlijk een bijstandsuitkering
De verkiezingsbelofte van een basisinkomen leverde de Italiaanse regering veel kritiek van Brussel op. Maar na invoering is er van het revolutionaire idee weinig over.

Mimma Visalli (58) pakt een biljet van 20 euro uit de geldautomaat. "Ik kan maximaal 100 euro cash opnemen," vertelt ze. De rest van haar basisinkomen krijgt ze op een oplaadbare creditcard. Daarmee kan ze haar boodschappen doen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 10 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie