Uitzending
EenVandaag - 5-8-2019

5-8-2019

EenVandaag

418 x bekeken | 0 reacties
4
Na aanslag extremistisch forum 8chan offline halen helpt niet: 'Het popt toch ergens anders weer op'
Het internetforum 8chan is korte tijd offline gehaald nadat de schutter in El Paso er zijn daad aankondigde met een manifest. Ook sprak hij zijn steun uit aan de dader van de schietpartij in Christchurch, waarbij eerder dit jaar 51 moslims omkwamen.

Ook de dader van de aanslag in Christchurch plaatste een manifest op 8chan. Inmiddels liet de oprichter van de site, die er zelf niet meer voor werkt, weten blij te zijn met het offline halen. In een interview met de New York Times zegt hij: "Haal de site weg. Het doet de wereld geen goed."

Braderie-organisatoren hebben het druk in de zomer
Waar de een vakantie viert in de zomer, is de ander juist druk aan het werk. Marjan Woning is organisator van braderieŽn en die zijn juist in de zomer.

Hardop telt Marjan de uren vandaag, ze kan pas naar huis als de schoonmaakploeg geweest is. Negentien uur werken op de braderie dus. Iets verderop draait ook de oliebollenkraam overuren. Wie de Velleper Donderdagen kent weet dat je niet kunt vertrekken zonder een gezinszak vol oliebollen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 5 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie