Uitzending
EenVandaag - 7-8-2019

7-8-2019

EenVandaag

413 x bekeken | 0 reacties
4
DUO 'trackt' studenten via software: 'Juist de overheid moet daar voorzichtig mee zijn'
De Dienst Uitvoerend Onderwijs (DUO) overtrad privacy-regels met het versturen van mails aan studenten met zogeheten tracking-software. Daarmee kon DUO zien of studenten de verstuurde mail wel openden.

Zo wilden ze fraude tegengaan. Maar dat mag niet, door nieuwe privacy-regels is DUO nu op de vingers getikt. De dienst zegt voorlopig de tracking software niet meer te gebruiken.

Privacy- en techdeskundige Brenno de Winter: "Ze zouden meer zelfreflectie moeten hebben. Stel jezelf de vraag: Is dit nu echt wel nodig? Is dit nu slim?"

Juist de overheid moet extra voorzichtig zijn, zegt De Winter. "Je gebruikt dan dit soort 'marketing-tools' eigenlijk niet. Stop met het bijhouden van of mensen berichten openen. Kies dan voor een aangetekende brief", aldus De Winter.

Het Zeeuwse Cadzand wordt overspoeld door badgasten
Met de komst van Airbnb is Cadzand de laatste 10 jaar in rap tempo veranderd. Woningen worden uit de markt onttrokken voor vakantieverhuur en de luxe vakantiewoningen schieten als paddestoelen uit de grond. Tot groot ongenoegen van de bewoners.

Al 22 jaar verhuurt Nathalie Elfrink vakantiehuisjes in Cadzand. Met pijn in het hart zag ze de badplaats de afgelopen 10 jaar in sneltreinvaart veranderen. Cadzand moest vernieuwen en projectontwikkelaars sloegen hun slag.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 7 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie