Uitzending
EenVandaag - 12-8-2019

12-8-2019

EenVandaag

442 x bekeken | 0 reacties
6
‘Het doet veel pijn dat ik werd weggezet als iemand die de herinnering aan Kamp Westerbork ontheiligt’
Dirk Mulder raakte in opspraak om zijn idee om de Nacht van de Vluchteling te laten beginnen bij Kamp Westerbork, waar hij tot afgelopen maand directeur was. "Ik ben er nog van overtuigd dat wij dit respectvol hebben aangepakt."

Deze zomer zwaaide Dirk Mulder op een dieptepunt af als directeur van herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hij ging met pensioen. Het bestuur gaf hem in 1986 al mee dat het altijd op eieren lopen is als directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Bij elke verandering komt er een reactie, of het nou het plaatsen van een foto of een barak is. "Er is altijd de angst dat de verstilling plaats maakt voor een soort pretpark-beleving."

Teun (20) organiseert silent disco's voor ouderen met dementie
"Dans toch met mij tot in de morgen", zingt Bram uit volle borst. Zijn vrouw Puck vertelt: "Dit is het eerste lied waar we weer op gingen dansen toen hij iets beter werd." En ook nu zwieren ze samen door het verzorgingstehuis.

Ze hebben het te danken aan de 20-jarige Teun Toebes. Hij heeft een missie en stopt al zijn vrije tijd in het organiseren van activiteiten voor mensen met dementie. Hij neemt ouderen mee naar het carnaval, terug naar hun oude werk of organiseert een disco. Met zijn initiatief sTeun en Toeverlaat bezorgt hij ouderen met dementie een leuke dag.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 12 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie