Uitzending
EenVandaag - 7-4-2021

7-4-2021

EenVandaag

149 x bekeken | 0 reacties
6
Investeerders ontwrichten wijken
Worden koophuizen in de grote steden weer betaalbaar? De zogeheten 'opkoopbescherming' zou investeerders uit bepaalde wijken kunnen weren. Wethouders in grote steden zijn voor het wetsvoorstel, maar de kritiek groeit. Wat zijn de grootste voors en tegens?

De afgelopen jaren werd eenderde van alle huizen in de grote steden gekocht door investeerders. Met een historisch woningtekort drijven ze de prijzen op en wordt het voor starters nóg moeilijker om aan een betaalbare woning te komen. Door middel van opkoopbescherming kunnen investeerders die al panden in een wijk bezitten er niet nog meer kopen, tenzij ze er zelf gaan wonen. Startende gezinnen zouden op die manier meer kans maken op een betaalbaar huis, maar volgens tegenstanders werkt het wetsvoorstel alleen maar averechts.

Advies EMA over AstraZeneca-vaccin
'De kans op overlijden na corona is groter', reageert hoogleraar Pieter Willem Kamphuisen op het oordeel van het EMA. Er is een verband tussen zeldzame trombose en het AstraZeneca-vaccin, maar dat weegt niet op tegen de voordelen van de prik.

Impact nieuwe Duitse regels op grensplaatsen
Het kan zomaar gebeuren dat je in een grensgemeente je auto parkeert in Nederland, maar uitstapt in Duitsland. Zonder negatief testresultaat mag je de grens niet over en ben je dan al formeel in overtreding. En dat heeft grote impact op de inwoners.

De grens tussen Nederland en Duitsland is deze week door de nieuwe coronaregels ineens weer zichtbaar en je mag 'm pas over als je een negatief testresultaat kan laten zien. Reizigers uit Nederland die worden betrapt zonder testuitslag van minder dan 48 uur oud, riskeren een boete. Burgemeester Stapelkamp weet zich er eigenlijk geen raad mee.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 7 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie