Uitzending
EenVandaag - 6-4-2021

6-4-2021

EenVandaag

173 x bekeken | 0 reacties
6
Artsen in Amsterdam UMC werken als ic-verpleegkundige vanwege drukte in ziekenhuis
Normaal gesproken werkt ze als neuroloog in het Amsterdam UMC. Maar vanwege grote drukte op de ic's in het ziekenhuis, ging Marieke Visser ook aan de slag als assistent van een ic-verpleegkundige. Een totaal andere maar bijzondere ervaring, vindt ze.

Marieke, die normaal gesproken hersenziekten, het ruggenmerg en zenuwen behandelt, is niet de enige arts in het Amsterdam UMC die als ondersteuner van een intensive care-verpleegkundige werkt. Nu de COVID-ic's opnieuw vollopen, is er te weinig personeel. Zomaar verpleegkundigen van andere afdelingen halen kan niet, de gewone zorg moet ook doorgaan.

Oplopende spanning tussen Rusland en Oekraïne
Terwijl Russisch militair materieel richting zijn grens rolt en vliegt, hoopt de president van Oekraïne dat de NAVO hem een helpende hand biedt. "De vergelijking met Georgië in 2008 dringt zich op", zegt correspondent Joost Bosman.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 6 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie