Uitzending
EenVandaag - 2-9-2020

2-9-2020

EenVandaag

229 x bekeken | 0 reacties
6
Gaan sneltesten voor corona belangrijker worden?
Binnen een kwartier weten of je corona hebt: met een sneltest zou het kunnen. Een nadeel is dat deze testen (nog) niet even betrouwbaar zijn als de huidige coronatesten. Toch kan de sneltest misschien de sleutel zijn tot een 'normalere samenleving'.

Volgens gezondheidseconoom Jochen Mierau kunnen de sneltesten namelijk een goede bijdrage leveren om ons leven in coronatijd weer terug te krijgen. In verschillende landen wordt al aan betrouwbare sneltesten gewerkt. Voor de Verenigde Staten bestelde president Trump er zelfs al 150 miljoen van een afnemer.

Hoe we afval gaan scheiden in de toekomst
De overlast door afval op straat is groot. Oorzaak zou kunnen zijn dat afval scheiden te ingewikkeld is. Machines zijn daar mogelijk beter in en daarom zouden we er thuis mee moeten stoppen. "Over tientallen jaren doet heel Nederland aan nascheiding."

Zolang het nog niet zover is blijft er troep op straat terecht komen. Tilburger Koos de Wolf ergert zich hier mateloos aan en daarom maakt hij foto's van het gedumpte afval in de Tilburgse straten. Doel is om zo toch bewustwording te creëren. Op zijn speciale Instagramaccount staan foto's van gedumpte bankstellen, strijkplanken en veel vuilniszakken. "Zelfs naast de glasbak zie ik gewoon hele bergen met grofvuil, het is niet normaal."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggré en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 2 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!