Uitzending
EenVandaag - 1-4-2021

1-4-2021

EenVandaag

190 x bekeken | 0 reacties
6
Coronabanenproject mislukt
Duizenden mensen zouden tijdelijk aan het werk kunnen en de zorgmedewerkers worden ontlast. Dat hoopte het ministerie van VWS te bereiken met een regeling voor coronabanen. Maar nu de aanvraagperiode voorbij is, zit die subsidiepot nog ruim half vol.

Voor het project 'coronabanen in de zorg', de COZO-regeling, heeft het kabinet 80 miljoen euro uitgetrokken. Daarmee kunnen voor maximaal zes maanden 3500 voltijdbanen of 6300 deeltijdbanen worden betaald. Het geld is nadrukkelijk niet bedoeld voor verpleegkundigen of artsen, maar voor ondersteunende functies zoals gastheer of gastvrouw, zorgbuddy's en welzijnsassistenten.

Netflix-serie over seriemoordenaar, gepakt dankzij Nederlandse diplomaat
Hij speelde in de jaren 70 een hoofdrol bij de opsporing van een beruchte seriemoordenaar in AziŽ. Oud-diplomaat Herman Knippenberg (76): "Door het jarenlange werk aan deze zaak heb ik waarschijnlijk een aantal mensen het leven gered."

Als derde secretaris op de Nederlandse ambassade krijgt Knippenberg begin 1976 een brief over twee Nederlandse backpackers die al zes weken zijn vermist. De diplomaat komt erachter dat het stel is vermoord. Even later komt hij ook hun moordenaar op het spoor: Charles Sobhraj, die nog veel meer Westerse reizigers blijkt te hebben gedrogeerd en vermoord. Het bijzondere verhaal van Knippenberg is nu een serie op Netflix. 'The Serpent' is vanaf morgen te zien.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 1 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie