Uitzending
EenVandaag - 2-4-2021

2-4-2021

EenVandaag

226 x bekeken | 0 reacties
7
Corona-banenproject mislukt
Duizenden mensen zouden tijdelijk aan het werk kunnen en de zorgmedewerkers worden ontlast. Dat hoopte het ministerie van VWS te bereiken met een regeling voor coronabanen. Maar nu de aanvraagperiode voorbij is, zit die subsidiepot nog ruim half vol.

Voor het project 'coronabanen in de zorg', de COZO-regeling, heeft het kabinet 80 miljoen euro uitgetrokken. Daarmee kunnen voor maximaal zes maanden 3500 voltijdbanen of 6300 deeltijdbanen worden betaald. Het geld is nadrukkelijk niet bedoeld voor verpleegkundigen of artsen, maar voor ondersteunende functies zoals gastheer of gastvrouw, zorgbuddy's en welzijnsassistenten.

Gemeenten worstelen met culinaire wandelingen
De groeiende populariteit van de zogenaamde culinaire wandelingen is een worsteling voor gemeenten. Zijn dit soort wandelingen toegestaan, of hebben ze het karakter van een evenement? En als dat laatste het geval is, moeten ze dan worden verboden?

Wandelen door de stad en intussen bij verschillende restaurants stoppen voor een hapje. Een steeds groter wordende groep lijkt dit de ideale tijdsbesteding te vinden in coronatijd. Zeker nu de lente in aantocht is en veel mensen het thuiszitten zat zijn.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 2 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie