Uitzending
EenVandaag - 29-4-2022

29-4-2022

EenVandaag

281 x bekeken | 0 reacties
5
Strafrechtdeskundige noemt het 'bijzonder' dat Oekra´ense verdachten van mensensmokkel op vrije voeten kwamen
Twee Oekra´ners die verdacht worden van mensensmokkel zijn onterecht vrijgelaten, besliste de rechter onlangs. Universitair hoofddocent Lindeman noemt het 'bijzonder' dat verdachten van zo'n misdrijf Řberhaupt op vrije voeten zijn gekomen.

Socioloog noemt overheid verantwoordelijk voor gebrek aan vertrouwen in rechtsstaat: 'Oplossing ligt in Den Haag'
Om grote problemen op te lossen mag het kabinet de regels van de democratische rechtsstaat aan de kant schuiven, vindt ruim een derde van de Nederlanders. Volgens socioloog Barbara Oomen is de overheid aan zet.

Er is brede steun voor de parlementaire democratie en de rechtsstaat. Tegelijkertijd vindt een minderheid dat het kabinet de democratie mag negeren om dringende problemen aan te pakken. Dat blijkt uit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut dat is uitgevoerd in opdracht van de Anne Frank Stichting.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 29 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten