Uitzending
EenVandaag - 31-8-2020

31-8-2020

EenVandaag

260 x bekeken | 0 reacties
6
Geweld en protesten in de VS, politiek polariseert
Clashes tussen Trump-aanhangers en Black Lives Matter-demonstranten zorgen dit weekend voor een dode. De emoties lopen in verkiezingstijd hoog op. Correspondent Van Houwelingen: "Met deze anarchie kan Trump de aandacht afleiden van corona."

Leegloop jeugdzorgmedewerkers
Morgen reizen 250 jeugdzorgmedewerkers naar Den Haag om actie te voeren voor een beter jeugdzorgstelsel. Steeds meer personeel loopt namelijk weg. "Dit heeft ook z'n weerslag op de kinderen."

Dit is het derde jaar op rij dat jeugdzorgmedewerkers demonstreren. Onder andere omdat ze te veel tijd kwijt zijn aan - volgens hen - onnodige administratie. Ook vinden ze de werkdruk te hoog. Het gevolg: er meldt zich minder nieuw personeel en de oude rotten in het vak haken af. Dat laatste gebeurde nog niet eerder en is een zorgelijke ontwikkeling, zegt bestuurder jeugdzorg Maaike van der Aar van de FNV.

Verbod op borden streekproducten
Reclameborden voor streekproducten, langs de provinciale weg zie je ze in alle soorten en maten. Maar in de meeste gevallen staan ze er illegaal. De provincie Utrecht gaat vanaf morgen strenger handhaven. Lokale ondernemers vinden de regels te streng.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggré en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 31 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!