Uitzending
EenVandaag - 29-8-2020

29-8-2020

EenVandaag

215 x bekeken | 0 reacties
6
Deze bloemenexporteur ging in coronatijd van nul euro omzet naar een nieuw kantoor in Hongkong
De paniek in de bloemensector was groot toen het coronavirus toesloeg. Ook voor exporteur Jan de Boer zag het er buitengewoon somber uit. Maar door een flinke krachtsinspanning wist hij zijn bedrijf door de eerste maanden van de crisis heen te helpen.

Op vrijdag 13 maart stortte de wereld van Jan de Boer in. Spanje, ItaliŽ, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Singapore: al zijn afzetmarkten gingen in lockdown. Het bedrijf waarin hij 30 jaar had geÔnvesteerd zag de omzet kelderen naar 0 euro. In 1 dag, want de Aalsmeerse veiling verkocht bijna niets meer. Niet op die vrijdag, niet op de maandag erna, en ook niet op de dinsdag daarna. Ineens stonden er gesprekken met de bank in de agenda: hoe gaan we dit redden? Al zijn 60 medewerkers zaten plotseling thuis, in de haastig opgetuigde NOW-regeling. Toch wist hij in de afgelopen 5 maanden zijn bedrijf te redden.

Grote demonstratie in Berlijn tegen coronamaatregelen
De politie moest een eind maken aan de demonstratie in Berlijn, omdat er geen afstand gehouden werd. Er waren coronademonstranten ťn mensen uit extreemrechtse hoek. Wat hen verbindt? "Ze geloven allemaal in complottheorieŽn", zegt expert Miro Dittrich.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggrť en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 29 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!