Uitzending
EenVandaag - 31-5-2021

31-5-2021

EenVandaag

294 x bekeken | 0 reacties
6
Tinnitus drijft honderduizenden Nederlanders tot wanhoop, bestaat er een effectieve behandeling?
Een brommend of piepend geluid in het hoofd dat nooit helemaal weggaat, ofwel tinnitus: ruim 1 miljoen Nederlanders - jong en oud - heeft er last van. Genezing is niet mogelijk, verhalen van wanhopige zoektochten zijn er des te meer. Toch gloort er hoop.

Tinnitus kan mensen soms letterlijk gek maken en leidt in extreme gevallen zelfs tot een doodswens. Van de 100.000 mensen die er dagelijks ernstig last van hebben, is het bij 10 procent zo erg dat ze ten einde raad zijn. "Leer er maar mee leven", krijgen patiŽnten vaak te horen, maar dat valt niet mee.

China voert nu een driekindpolitiek
China laat de tweekindpolitiek los: vanaf nu is het toegestaan om 3 kinderen te krijgen. In AziŽ wordt al langer nagedacht over krimp van geboortecijfers. Iets dat in Nederland ook nodig is, zegt demograaf Jan Latten: "Vergrijzing is een groot probleem."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 31 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie