Uitzending
EenVandaag - 4-8-2021

4-8-2021

EenVandaag

343 x bekeken | 0 reacties
7
Portret oud-wielrenner Hennie Kuiper
In 1972 won wielrenner Hennie Kuiper Olympisch goud. Kort daarna vielen er 17 doden tijdens een aanslag op het IsraŽlische team. Kuiper bleef om zijn medaille op te halen. Dat kwam hem op kritiek te staan. "Nu ik vader en opa ben, kijk ik er anders naar."

Door fouten van de gemeente Hengelo is het huis van Anne en Bert Beernink nog maar 100.000 euro waard
Ze investeerden honderdduizenden euro's, maar door fouten van de gemeente is het huis van Anne en Bert Beernink uit Hengelo nog nauwelijks iets waard. "We zitten klem."

Het is inmiddels 21 jaar geleden dat Anne en Bert Beernink hun droomhuis kochten in Hengelo. Ze investeerden 8 ton in de woning, met de verwachting er samen oud te worden. Maar nu is het huis niets meer waard.

Wit-Russische activist dood gevonden in Kiev
De dood van de Wit-Russische activist Vitali Sjisjov in een park in Kiev heeft grote impact op Wit-Russen in Nederland. Ilya organiseert demonstraties in Nederland, maar is bang dat veel Wit-Russen in Nederland nu niet meer durven.

Ilya Shcharbitski kwam 18 jaar geleden al vanuit Wit-Rusland naar Nederland. Sinds vorig jaar is hij politiek actief en organiseert hij in Nederland demonstraties tegen het regime van Loekasjenko.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 4 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie