Uitzending
EenVandaag - 3-8-2021

3-8-2021

EenVandaag

394 x bekeken | 0 reacties
6
De andere kant van de medaille voor oud-wielrenner Monique Knol
Het zat oud-wielrenner Monique Knol niet altijd mee nadat ze goud en brons won op de Olympische Spelen. Ze werd gepest door haar team, raakte geblesseerd en verloor bij een brand bijna haar medailles. Stoppen bleek voor haar een lastige, maar goede keuze.

Studenten leren hacken om cyberaanvallen tegen te gaan
Cybersecurity-opleidingen in het hele land worden steeds populairder. Digitale veiligheid is dan ook een belangrijk thema, en wordt dat in de toekomst alleen maar meer. Chimene en Jessie volgen de opleiding en vertellen erover.

Wit-Russische atleet is niet de enige die op Olympische Spelen asiel aanvraagt in ander land
Inmiddels heeft Kristina Tsimanoeskaja een Pools visum. De Wit-Russische atlete wilde niet terug naar haar thuisland, nadat ze uit het team was gezet. Ze is niet de eerste Olympische atleet die tijdens de spelen asiel aanvraagt in een ander land.

Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn zeker 60 Olympische atleten gevlucht tijdens de spelen. Dat blijkt uit de data die sporthistoricus Jurryt van de Vooren verzamelde. Het 'recordjaar' is 1956, toen tijdens de spelen in Melbourne maar liefst 27 atleten niet naar huis terugkeerden.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 3 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  De andere kant van de medaille voor oud-wielrenner Monique Knol Het zat oud-wielrenner Monique Knol niet altijd mee nadat ze goud en brons won op de Olympische Spelen. Ze werd gepest door haar team, raakte geblesseerd…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten