Uitzending
EenVandaag - 31-7-2021

31-7-2021

EenVandaag

223 x bekeken | 0 reacties
7
Nog maar een derde van de LHBTIQ+'ers vindt dat Nederland vooroploopt als het gaat om hun acceptatie
Fors minder LHBTIQ+'ers vinden dat Nederland voorop loopt als het gaat om hun acceptatie. Vorig jaar vond 48 procent dat nog, dit jaar slechts 32 procent. Ons land staat sinds het homohuwelijk stil en negatieve reacties zijn nog alledaags, zeggen zij.

Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 3.800 LHBTIQ+'ers in aanloop naar de tweede Pride-week in coronatijd. Voorafgaand aan de week, waarin jaarlijks aandacht wordt gevraagd voor hun acceptatie luiden LHBTIQ+'ers in dit onderzoek de noodklok.

Dominee Alexander Noordijk werd geterroriseerd omdat hij homo is
Hij vond een mortier bij zijn huis en krijgt scheldwoorden als 'flikker' naar zijn hoofd. 3 jaar lang werd dominee Alexander Noordijk uit de Amsterdamse nieuwbouwwijk IJburg geterroriseerd vanwege zijn geaardheid.

In de stralende zon loopt hij naar zijn voormalige kerkgemeenschap, de Binnenwaai, naast een trapveldje tussen de huizen. "Ik heb me hier echt bedreigd gevoeld." Hangjongeren uit de wijk hebben hem jarenlang het leven zuur gemaakt. Op sommige avonden was de sfeer zo dreigend dat de politie moest komen om hem uit de kerk te bevrijden.

Zorgen om deltavariant van coronavirus groeien
De deltavariant blijkt even besmettelijk als de waterpokken, en kan ook rondgaan onder gevaccineerde mensen. Maar er is hoop: een derde vaccin zou zorgen voor meer antistoffen en gevaccineerden worden minder ziek.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 31 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie