Uitzending
EenVandaag - 8-8-2021

8-8-2021

EenVandaag

289 x bekeken | 0 reacties
5
Logeerzorg werkt goed om mantelzorgers te ontlasten, maar door bureaucratie is het amper te regelen
Ook mantelzorgers zijn toe aan vakantie. Maar dan moeten de mensen voor wie ze zorgen tijdelijk in een zorginstelling kunnen verblijven: de zogenoemde logeerzorg. In theorie werkt dat prima, maar in de praktijk blijk het ingewikkeld voor mantelzorgers.

Joke de Vroom kan erover meepraten. Toen ze haar partner Stef - voor wie ze ook mantelzorger is - een paar dagen bij een zorginstelling wilde onderbrengen, kreeg ze te maken met bureaucratie en onvoorziene kosten.

Terug naar het podium: Delano Spenrath moest stoppen met dansen in Londen door corona
Delano Spenrath leefde zijn droom: dansen in grote shows in Londen. Tot corona kwam. Terug naar Nederland en een abrupt einde van zijn danscarrière. Hij gooide het roer om en leeft zijn nieuwe droom: huisje, boompje, beestje. Binnenkort wordt hij vader.

Nederland speelt hoofdrol in paardenhandel, die gevoelig is voor fraude en witwassen
De Belastingdienst loopt miljoenen mis doordat de paardenhandel een wereld is met eigen regels. Dat meldt het AD. Hippisch journalist Jacob Melissen weet waarom Nederland zo aantrekkelijk is voor internationale ruiters: "De faciliteiten zijn top."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zondag 8 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Logeerzorg werkt goed om mantelzorgers te ontlasten, maar door bureaucratie is het amper te regelen Ook mantelzorgers zijn toe aan vakantie. Maar dan moeten de mensen voor wie ze zorgen tijdelijk in een zorginstelling…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten