Uitzending
EenVandaag - 7-8-2021

7-8-2021

EenVandaag

261 x bekeken | 0 reacties
7
Minder winkels, meer woningen, horeca en cultuur: zo ziet het stadscentrum van de toekomst eruit
Wie door een dorps- of stadscentrum loopt, komt geregeld leegstaande panden tegen. En de komende jaren zal dat alleen maar toenemen. Tenminste, als er niets verandert.

"Wij schatten in dat zeker 10 tot 20 procent van de winkelpanden moet verdwijnen", zegt directeur Jan Meerman van winkeliersbrancheorganisatie INRetail. "Er waren vóór corona al te veel winkels, maar corona heeft het nog eens versterkt en versneld."

Apple wil telefoons scannen op beelden van kindermisbruik
Techgigant Apple wil in de VS iPhones scannen op foto's van kindermisbruik. Privéfoto's van gebruikers worden doorzocht. Goed voor de opsporing, maar tech-expert Danny Mekić waarschuwt voor de risico's van de techniek.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 7 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Minder winkels, meer woningen, horeca en cultuur: zo ziet het stadscentrum van de toekomst eruit Wie door een dorps- of stadscentrum loopt, komt geregeld leegstaande panden tegen. En de komende jaren zal dat alleen…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten