Uitzending
EenVandaag - 28-11-2020

28-11-2020

EenVandaag

175 x bekeken | 1 reacties
6
Discriminatie in hoger onderwijs
De tekst 'Boerkahoer' verscheen plotseling op het digibord in de collegezaal, toen docente Wasima haar studenten een quiz liet doen. Ze was verbijsterd en boos. Maar toen ze het incident binnen de opleiding aankaartte, voelde ze geen enkele steun.

De gebeurtenis kwam niet uit de lucht vallen, analyseert Wasima nu. Er gingen verschillende vervelende voorvallen aan vooraf. Ze voelde zich bij die eerdere gevallen al onvoldoende gesteund, maar het gebrek aan daadkracht van haar werkgever op deze gebeurtenis, steekt haar. "Het is een doofpotcultuur. Van verzwijgen, wegkijken en onbegrip."

Hoe Amsterdam-Zuidoost het coronavirus het hoofd probeert te bieden
De Bijlmer in Amsterdam-Zuidoost is een van de wijken die door de tweede coronagolf zwaar is getroffen. Het stadsbestuur en vrijwilligers doen hun best om de regels zo goed mogelijk na te laten leven en te zorgen voor de mensen die het moeilijk hebben.

Prominente Iraanse nucleaire wetenschapper is door een aanslag omgekomen
Mohsen Fakhrizadeh, het brein achter het Iraanse atoomprogramma, is vermoord. Iran zegt dat IsraŽl erachter zit. Daar hebben ze volgens Iran-expert Peyman Jafari genoeg reden voor. "IsraŽl wil de enige in het Midden-Oosten blijven met kernwapens."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 28 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie