Uitzending
EenVandaag - 3-12-2020

3-12-2020

EenVandaag

241 x bekeken | 0 reacties
5
Reconstructie zaak 'martelcontainers'
Een tandartsstoel in een martelkamer, handboeien, snoeischaren en gestolen politiekleding. Morgen staan tien mannen voor de rechter die volgens het OM verantwoordelijk zijn voor de aanleg van een eigen 'EBI', zoals de verdachten het zelf noemden.

Cultureel erfgoed onvoldoende beschermd
Een wellnesscentrum in de bunker van Seyss-Inquart, is dat een goed idee? Nee, vinden erfgoedorganisaties. Volgens hen gaat er te weinig aandacht naar de historie van nationale monumenten. Daarover sturen ze vandaag een brief naar de Tweede Kamer.

Het Rijksvastgoedbedrijf, dat monumenten zoals de bunker van Seyss-Inquart onderhoudt en beheert, heeft volgens erfgoedorganisaties vooral oog voor de kosten die dit met zich meebrengt. Het kost namelijk bakken geld om de gebouwen mooi te houden voor het publiek, is het argument. Daarom worden monumenten als de bunker van Seyss-Inquart, maar bijvoorbeeld ook Paleis Soestdijk, verkocht.

ArenA en TU Eindhoven experimenteren met luchtfilters
Veilig een voetbalwedstrijd of concert bezoeken, kan het binnenkort weer? Daarnaar startte vandaag een onderzoek in de Johan Cruijff ArenA, onder leiding van de TU Eindhoven.

De afgelopen 2 maanden waren de tribunes van stadions leeg, wanneer er werd gevoetbald. Ook evenementenhallen als Ahoy en Ziggo Dome konden geen publiek ontvangen. De financiŽle schade loopt daardoor tot in de miljoenen en het voortbestaan van een aantal locaties komt in gevaar.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 3 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie