Uitzending
EenVandaag - 2-12-2020

2-12-2020

EenVandaag

226 x bekeken | 0 reacties
6
Inzet gepensioneerde rechters
Ze was 5 jaar met pensioen toen ze afgelopen zomer werd gebeld. Of ze wilde bijspringen in de rechtbank, om achterstallige zaken weg te werken. Oud-rechter Betteke Boogaard-Derix zag het wel zitten. "Het is gewoon een mooi vak."

Ze is niet de enige gepensioneerde rechter die dit jaar de toga toch weer aantrok. De rechtspraak kampt al jaren met achterstanden door een tekort aan rechters, maar toen die het afgelopen voorjaar verder opliepen vanwege corona, was de maat vol. Er werden zestig oud-rechters ingeschakeld.

Leraren willen langere kerstvakanties
Tweederde van de leraren wil dat de kerstvakantie met een week verlengd wordt. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder bijna 750 docenten in het basis- en voortgezet onderwijs.

Het Outbreak Management Team (OMT) onderzoekt of een langere kerstvakantie op scholen helpt om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Het vermoeden bestaat dat de herfstvakantie eerder heeft gezorgd voor lagere besmettingsaantallen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 2 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie