Uitzending
EenVandaag - 1-12-2020

1-12-2020

EenVandaag

254 x bekeken | 0 reacties
5
Huizen langs kanaal in Twente blijven verzakken
Al jaren strijden aanwonenden van kanaal Almelo-De Haandrik voor een schadevergoeding voor verzakkingen. Maar nu die er komt, zijn ze allesbehalve gerust. "De provincie kan mijn huis herstellen, maar als de verzakkingen doorgaan, heb ik daar niets aan."

Een terechte zorg volgens civiel ingenieur Willem Meiborg: "Het is alsof de provincie na een dijkdoorbraak besluit eerst de huizen te herstellen en daarna pas de dijk te repareren", legt hij uit. En mochten de huizen opnieuw verzakken, hebben de bewoners geen recht op nóg een schadevergoeding. "Absurd", vindt Meiborg.

Grapperhaus houdt benoeming lid euthanasiecommissie tegen
Minister Grapperhaus blokkeert de benoeming van een gerenommeerde jurist als voorzitter van een Regionale Toetsingscommissie Euthanasie. Tot ongenoegen van onder andere D66, die via Pia Dijkstra in een debat uitleg wil van de minister.

In deze uitzending van EenVandaag was Pia Dijkstra te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 1 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie