Uitzending
EenVandaag - 26-11-2020

26-11-2020

EenVandaag

240 x bekeken | 0 reacties
5
Versturen deepnudes strafbaar maken
"Een race tegen de klok, heel moeilijk te stoppen", noemt internetondernemer Sander Duivestein de strijd tegen 'deepnudes' Dat zijn nep-naaktfilmpjes en -foto's. CDA en VVD willen een verbod op het verspreiden, omdat iedereen een slachtoffer kan worden.

Winterkamperen in de lift
Kamperen in de winter? De een krijgt er rillingen van, de ander kan niet wachten om met een fleecedeken de tent in te duiken op een natuurcamping. Steeds meer mensen trekken er ook in kou en regen op uit in de Nederlandse natuur.

Het aantal mensen dat er niet voor terugschrikt in de koude maanden te overnachten op natuurkampeerterreinen is dit jaar flink gestegen, meldt Staatsbosbeheer. In de maanden oktober, november en december waren het vorig jaar nog 5622 boekingen, nu staat de teller al op 9145. Het lijkt erop dat we de natuur hebben herontdekt, ook in de winter.

Screening borstkanker nu landelijk elke drie jaar
Het bevolkingsonderzoek borstkanker kampt door personeelstekort met achterstanden. De screening zal daarom voorlopig om de 3 jaar zijn in plaats van om de 2 jaar. Dat betekent dat er de komende jaren meer vrouwen aan borstkanker zullen overlijden.

Het bevolkingsonderzoek is bedoeld om borstkanker vroeg op te sporen bij vrouwen tussen de 50 en 75 jaar. De kans op een succesvolle behandeling is dan groter. "Voordat een vrouw zelf iets voelt in haar borst, is de tumor vaak al 2 centimeter groter. Dat verschil kun je met de screening maken. Al bij een halve centimeter kun je borstkanker ontdekken, soms wel 4 tot 5 jaar eerder", zegt hoogleraar maatschappelijke gezondheidszorg Harry de Koning. Hij is betrokken bij de evaluatie van het borstkankeronderzoek.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 26 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie