Uitzending
EenVandaag - 28-7-2007

28-7-2007

EenVandaag

1035 x bekeken | 0 reacties
6
Gevangen en gemarteld: Ashraf Elhagoug
Jarenlang zat hij vast in LibiŰ , de Palestijnse arts Ashraf Elhagoug, samen met vijf Bulgaarse verpleegsters. Het Libische regime verdacht de groep van het besmetten van 438 kinderen met het hiv-virus. Afgelopen week kwam de arts samen met de vijf Bulgaarse verpleegster vrij na langdurige diplomatieke druk en overleg vanuit de EU. In EÚnVandaag vertelt Ashraf vanavond zijn verhaal, wat hem is overkomen, welke hel hij heeft moeten doorstaan.

Kunst-rel in Groningen
De ChristenUnie heeft vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten, over de weigering van het Groninger Museum om werk van schilder Henk Helmantel te exposeren. Helmantel is zeer populair en verdient inmiddels veel geld met zijn figuratieve werk, maar museumdirecteur Kees van Twist vindt dat geen criterium. Dit tot ongenoegen van de zeer gelovige Helmantel zelf, die ˇˇk vindt dat hij wel een plaatsje verdient. De vraag rijst echter of het aan de politiek is om zich hiermee te bemoeien?

Presentatie: Margriet Vroomans.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op zaterdag 28 juli door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Margriet Vroomans.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie