Uitzending
EenVandaag - 31-7-2007

31-7-2007

EenVandaag

983 x bekeken | 0 reacties
6
Vluchten voor de vlammen
Politie en brandweer op de Canarische Eilanden evacueren op dit moment bewoners en toeristen die dreigen ingesloten te worden door de bosbranden. Onder meer op Gran Canaria en Tenerife moeten vakantiegangers vluchten voor de vlammen. Door de grote hitte en de stevige wind is de brand moeilijk te bestrijden. De politie vermoedt dat de branden zijn aangestoken. Hoe staat het met de Nederlandse toeristen en ondernemers op de Spaanse eilanden?


EénVandaag Beeldcanon

Martin Bril
Na de geschiedeniscanon en de wetenschapscanon vandaag in EénVandaag de Beeldcanon. Welke beelden in de mediamaalstroom blijven ons bij? Welke beelden hebben impact? Die vraag stelt EénVandaag aan dertig professionals op het gebied van beeld. Programmamakers, filmers, fotografen en reclamemakers. Vandaag Martin Bril, schrijver en columnist.

Europese vissers in Afrika
Europese vissers trekken steeds verder naar het zuiden om grotere vangsten binnen te halen. Met hun grote trawlers vissen ze in de zee voor enkele Afrikaanse landen, waar de lokale vissers zo hun bedrijfjes wel kunnen opdoeken. Voorbeeld van deze schrijnende situatie zijn de vissers van Senegal. Een voor een raken ze failliet.

Presentatie: Ferdinand Fransen.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 31 juli door de AVRO en de TROS. Te gast was Martin Bril. De presentatie was in handen van Ferdinand Fransen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie