Uitzending
EenVandaag - 24-7-2007

24-7-2007

EenVandaag

865 x bekeken | 0 reacties
6
Extreme overstromingen Engeland
Door overstromingen is een aantal dorpen in het midden en westen van Engeland al dagen afgesloten van de buitenwereld. Ruim 350.000 huishoudens zitten zonder drinkwater en bij velen is de elektriciteit afgesloten. De politie meldt dat het waterpeil in het zwaar getroffen Gloucestershire intussen langzaam dalen. Intussen piekte het peil van de Theems in delen van Oxfordshire zonder voor overlast te zorgen. EénVandaag is in het rampgebied aanwezig en bericht over de ellende.

Ter dood veroordeeld en weer vrij
De vijf Bulgaarse verpleegsters en een Palestijns-Bulgaarse arts die jarenlang gevangen zaten in Libië omdat ze honderden kinderen zouden hebben besmet met hiv, zijn op het vliegtuig gestapt en op weg naar Sofia. EénVandaag sprak eerder met de familie van de arts in Nederland en bezoekt de familie nu opnieuw, in vrolijkere omstandigheden. De familie van de arts (Ashraf) werd geïntimideerd en bedreigd met de dood. Op uitnodiging van Nederland zijn ze hierheen gekomen.

De rol van de kroongetuige
Nog niet zo lang geleden waren afrekeningen in het criminele circuit aan de orde van de dag. Die liquidatiegolf lijkt nu gestopt. Sterker nog Justitie heeft een stevige troef in handen om achter de opdrachtgevers te komen: Een kroongetuige. EénVandaag gaat in op de rol van de kroongetuige. In de studio misdaadjournalist John van den Heuvel.

Presentatie: Karel van de Graaf.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 24 juli door de AVRO en de TROS. Te gast was John van den Heuvel. De presentatie was in handen van Karel van de Graaf.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie