Uitzending
EenVandaag - 25-7-2007

25-7-2007

EenVandaag

973 x bekeken | 0 reacties
6
Weer regen in Engeland
Vanavond doet EénVandaag nogmaals verslag uit Engeland waar het inmiddels, na twee droge dagen, alweer regent. De maatschappij is er in de getroffen gebieden volkomen ontwricht door gebrek aan drinkwater en elektriciteit. In Oxfordshire, een laaggelegen provincie aan de Thames, verwacht men vandaag moeilijkheden. In Tewkesbury is het water inmiddels aan het zakken. EénVandaag kijkt daar mee met Engelsen die begonnen zijn met de modder uit hun huizen te vegen.

Rioleringen in Nederland
Eén van de oorzaken van het wateroverlast in Engeland is een ontoereikend rioleringssysteem. Het water kon niet effectief afgevoerd worden. Maar hoe is dit in Nederland? Is ons rioleringsstelsel wel klaar voor extreme regenval? EénVandaag duikt onder de grond en zoekt het uit.

Paro helpt bejaarden
Paro is een zeehondje. En een technisch vernuft. Hij reageert op verschillende soorten aanrakingen en beantwoordt deze met piepen, kopjes geven of kwispelen. Als de beste welzijnsrobot ter wereld is Paro in de Guinness World Records opgenomen. Welzijnsrobot? Jazeker, het in Japan ontwikkelde beestje heeft therapeutische waarde. Hij vrolijkt mensen op, stimuleert communicatie en verlaagt de bloeddruk - en kan daarom veel goeds betekenen voor onder andere demente bejaarden.

Van onze verslaggever
De hele zomer lopen politici stage bij EénVandaag; ze kiezen het onderwerp, houden de interviews, monteren de beelden en spreken de voice-over in. Vanavond ziet u fractievoorzitter van de PvdA, Jacques Tichelaar, met zijn cameraploeg op een jongerencamping. Op deze camping komen in de zomer alleen jongeren. Gezinnen met kinderen worden niet toegelaten. Tichelaar kijkt hoe het staat met het gebruik van alcohol tijdens de vakantie. Hij spreekt met enkele jeugdige kampeerders, een politie-commissaris en met Wim van Dalen, van de Stichting Alcohol Preventie.

Presentatie: Margriet Vroomans.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 25 juli door de AVRO en de TROS. Te gast was Jacques Tichelaar. De presentatie was in handen van Margriet Vroomans.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie