Uitzending
EenVandaag - 1-8-2007

1-8-2007

EenVandaag

1017 x bekeken | 0 reacties
6
Varkens creperen tijdens transport
Nederland is de grootste exporteur van varkens in Europa. Elk jaar weer gaan miljoenen varkens de grens over naar Italië en Spanje om daar geslacht of vetgemest te worden. Stichting Dierenrecht volgde ook deze zomer een transport van zo'n duizend varkens naar Spanje. Ze kwamen de vrachtwagen op het spoor in Frankrijk en volgden hem tot onder Barcelona. Een deel van de varkens overleefde het transport niet.

Opnieuw problemen Betuwelijn
Anderhalve maand na de officiële opening kampt de Betuwelijn opnieuw met problemen. Het transport over de spoorlijn die 4,7 miljard euro heeft gekost, ligt stil. Er rijden alleen nog testtreinen. De problemen zijn velerlei: het veiligheidssysteem werkt onvoldoende, er zijn te weinig locomotieven én machinisten, en de Duitsers hebben het aansluitende spoor in onderhoud. Zal de Betuwelijn de hooggespannen verwachtingen ooit nog waarmaken?


EénVandaag Beeldcanon

Erik Kessels
Na de geschiedeniscanon en de wetenschapscanon in EénVandaag de Beeldcanon. Welke beelden in de mediamaalstroom blijven ons bij? Welke beelden hebben impact? Die vraag stelt EénVandaag aan dertig professionals op het gebied van beeld. Programmamakers, filmers, fotografen en reclamemakers. Vandaag Erik Kessels, reclameman en fotograaf.

Van onze verslaggever
In de serie Fractievoorzitters op stage bij EenVandaag trekt Agnes Kant (SP) met haar cameraploeg naar Utrecht. Kant vervangt in de serie SP-leider Jan Marijnissen, die herstelt van een hernia. In de Rivierenwijk doet ze verslag van Buurtzorg, een kleinschalig thuiszorgproject waarin de wijkverpleegkundige centraal staat. Ze praat met Jos de Blok, de initiatiefnemer van Buurtzorg en Rita Langeler, een bewoonster van de Rivierenwijk die gebruik maakt van Buurtzorg.

Presentatie: Ferdinand Fransen.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 1 augustus door de AVRO en de TROS. Te gast waren Agnes Kant en Erik Kessels. De presentatie was in handen van Ferdinand Fransen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!