Uitzending
EenVandaag - 23-7-2007

23-7-2007

EenVandaag

848 x bekeken | 0 reacties
6
Tieners drinken meer en meer
De helft van alle jongeren heeft al eens alcohol gedronken voor zijn 14e levensjaar. Dat blijkt uit de nieuwste Top-X enquête, een onderzoek onder het EénVandaag Jongerenpanel. De PvdA is bezorgd en wil dat het bezit van drank bij jongeren onder de zestien jaar verboden wordt. Er mag al geen alcohol aan die jongeren worden verkocht, maar volgens de partij blijkt in de praktijk dat oudere jongeren vaak drank voor hun jongere vrienden kopen.

Rel rond SS Rotterdam
Ooit was het schip het pronkstuk van de Holland Amerika Lijn. Het grootste passagiersschip ooit in Nederland gebouwd. De SS Rotterdam. Momenteel ligt het voor anker in Wilhelmshaven in Duitsland voor een grote verbouwing. En is het schip inzet van een ruzie tussen werkgevers en werknemers. Poolse werknemers, ingehuurd om asbest te verwijderen. Ze klagen over de werkomstandigheden aan boord, maar ook over de accommodaties waar ze moeten overnachten.

Verboden te slapen
Het werd altijd gedoogd, het slapen in een strandhuisje in Castricum, maar sinds kort niet meer. Bijna 200 strandhuisjeseigenaren mogen na tien jaar niet meer overnachten in hun vakantiehuis, de gemeente staat alleen nog maar dagrecreatie toe en controleert daar streng op. Veel eigenaren hebben echter veel geïnvesteerd in hun strandhuis.

Presentatie: Ferdinand Fransen.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 23 juli door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Ferdinand Fransen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie