Uitzending
EenVandaag - 28-1-2021

28-1-2021

EenVandaag

215 x bekeken | 0 reacties
6
Dreigende Parkinson-pandemie door bestrijdingsmiddelen
Volgens neuroloog Bas Bloem is het bewijs duidelijk: er is een relatie tussen het gebruik van bestrijdingsmiddelen en hersenziekte Parkinson. Toch ziet hij maar weinig urgentie om het probleem aan te pakken, met grote gevolgen: "We zijn veel te passief."

Al langer zijn er aanwijzingen dat het ontstaan van Parkinson en het gebruik van chemische (bestrijdings)middelen een relatie met elkaar hebben. Onderzoeksprogramma Zembla zette het onderwerp in 2019 op de kaart en vele publicaties volgden daarna. Toch is in Nederland het verband nog niet erkend, terwijl Parkinson in Frankrijk wel een erkende beroepsziekte onder boeren is.

Huisartsen pleitten voor andere vaccinatiestrategie
Nederland bungelt onderaan de lijst wat betreft corona-vaccinaties. In Europa doet alleen Bulgarije het nog slechter. Huisartsen pleiten voor een koerswijziging: "Vaccineer per veiligheidsregio in plaats van al die subgroepjes in het hele land."

In Nederland zijn tot nu toe ruim 185.000 mensen gevaccineerd. Ongeveer 750.000 vaccins liggen nog klaar in koelkasten en vriezers. Daarmee gaan we helaas niet heel hard. Per 100 inwoners heeft Nederland nog maar 1,08 mensen ingeŽnt.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 28 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie