Uitzending
EenVandaag - 26-1-2021

26-1-2021

EenVandaag

220 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe een ziekenhuis zich voorbereidt op code zwart
De regio rond Dordrecht was tijdens de eerste golf een van de zwaarst getroffen gebieden van het land. Het Albert Schweitzer ziekenhuis moest de covidafdeling zelfs al eens dichtgooien. De komst van de Britse variant baart het personeel dan ook zorgen.

In gesprek met twee coronademonstranten: waarom toch demonstreren als je weet dat het niet is toegestaan?
Naar een demonstratie gaan om 'vreedzaam' te protesteren, terwijl je weet dat het uit de hand kan lopen of dat het niet is toegestaan. Wat drijft iemand om toch te gaan? Fleur en Auke, die allebei coronaprotesten hebben bijgewoond, vertellen.

De coronaprotesten van afgelopen weekend op het Museumplein waren verboden vanwege het risico dat coronamaatregelen zouden worden overtreden. Toch zijn er mensen die de protesten hebben bijgewoond, maar zich totaal niet identificeren met de relschoppers die er ook op afkwamen. Waarom gingen ze toch naar het plein?

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 26 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie