Uitzending
EenVandaag - 25-1-2021

25-1-2021

EenVandaag

212 x bekeken | 0 reacties
7
IJsverenigingen vrezen voor hun toekomst
Al een paar jaar kunnen we niet schaatsen op natuurijs en dat zorgt voor zorgen bij ijsverenigingen. Die worstelen met ledenaantallen en financiën. De Goorse IJsclub bijvoorbeeld, heeft het erg moeilijk. "Wat een troosteloos aangezicht."

Het is voorzitter André Bouma van de Goorse IJsclub die dit zegt, terwijl hij kijkt naar de grote plas met water. Elk jaar wordt aan het einde van de herfst in het Overijsselse Goor een groot grasveld onder water gezet, in de hoop dat de vrieskou doorzet. Maar die vrieskou komt maar niet.

Worden er nieuwe rellen voorbereid?
De rellen in onder meer Eindhoven, Amsterdam, Tilburg en Den Haag lijken een voorbode voor meer demonstraties. Ook in andere steden maken ze zich op voor onrust. Toch denkt veiligheidsexpert Marco Zannoni dat de rellen de komende dagen uitdoven.

De veiligheidsexpert verwacht niet dat het in één klap over is. "We zullen nog wel mensen zien die uit zijn op rellen. Maar als vanavond de boel weer escaleert zie je denk ik meer mensen die afhaken. Mensen worden er toch door hun omgeving op aangesproken", legt hij uit.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 25 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie