Uitzending
EenVandaag - 2-2-2021

2-2-2021

EenVandaag

187 x bekeken | 0 reacties
5
Er komt een derde golf aan volgens het RIVM, maar toch gaan we deels versoepelen. Verstandig?
Basisscholen en kinderopvang moeten weer open, vindt het kabinet. Terwijl het RIVM waarschuwt voor een derde golf. De één is blij met versoepelingen, de ander vraagt zich af hoe verstandig dat is.

De scholen weer openen is een goed idee. Dat zegt Herstel-NL, een groep artsen, gezondheidswetenschappers en economen die aandacht vragen voor de nevenschade die het huidige coronabeleid aanricht. Aan de andere kant staat het Red Team, een onafhankelijke expertgroep die zich richt op preventie en bestrijding van corona in Nederland. Zij zien liever dat het kabinet de lockdown met 2 weken verlengt.

JSF maakt meer herrie dan de luchtmacht beloofde
De F-35, ook wel bekend als de 'Joint Strike Fighter', maakt veel meer herrie dan was voorspeld. Dat is niet alleen een tegenvaller voor omwonenden van de vliegbasis, maar ook voor eigenaar Defensie.

"Je weet als je hier woont dat hier lawaai is. En we zijn ook niet tegen de vliegbasis. Maar er komt wel een hoop extra herrie bij, en daar zijn we wel verontrust over. Nu zijn er nog een paar F-35's, straks is het een heel squadron." Al bijna 25 jaar woont Albert Sinnema op zo'n 700 meter van de vliegbasis Leeuwarden. In het huis ernaast is hij geboren, daar woont nu zijn broer. Tot ruim een jaar geleden doorkruisten hier alleen F-16's het luchtruim. Die maken ook herrie, maar beduidend minder, en heel anders.

Uitspraak Hoge Raad over villamoord
"Ik ga door met vechten, desnoods tot aan het Europese Hof." Zo reageert Nevzat Altay, die veroordeeld is voor de Arnhemse Villamoord. Hij hoopte dat de advocaat-generaal de Hoge Raad zou adviseren de zaak te herzien, maar dat gebeurde niet.

De zaak draait om een overval op een villa in Arnhem op 2 september 1998, waarbij de 63-jarige bewoonster werd doodgeschoten. De vrouw had op dat moment bezoek van een 33-jarige vrouw. Beiden werden gedwongen op bed te gaan liggen en werden vervolgens beschoten. De bewoonster werd daarbij gedood, de andere vrouw raakte gewond.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 2 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie