Uitzending
EenVandaag - 27-1-2021

27-1-2021

EenVandaag

203 x bekeken | 0 reacties
6
Kamerdebat inzet leger
Moeten we het leger inzetten om de avondklokrellen de kop in te drukken? Ja, zegt PVV-leider Geert Wilders. Ook burgemeesters sluiten het inzetten van militairen niet uit. Rutte zegt dat het nu niet nodig is. Het leger wordt namelijk al ingezet.

Sinds de invoering van de avondklok loopt het op sommige plekken uit de hand. Sommige mensen vinden dat er veel harder moet worden opgetreden dan er tot nu toe wordt gedaan. Uit onderzoek onder leden van het EenVandaag opiniepanel blijkt dat 64 van de mensen het inzetten van het leger een goede zaak vinden. De Tweede Kamer steunt Wilders niet, bleek vanmiddag in het debat.

Ruzie EU en vaccinproducent AstraZeneca loopt hoog op: 'Reputatie van de farmaceutische industrie staat op het spel'
AstraZeneca en de EU ruziŽn al dagen over gemaakte afspraken over de levering van het coronavaccin. "De reputatie van de farmaceutische industrie staat op het spel", zegt EuroparlementariŽr Sophie in 't Veld (D66).

In deze uitzending van EenVandaag was Sophie in 't Veld te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 27 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie