Uitzending
EenVandaag - 3-2-2021

3-2-2021

EenVandaag

178 x bekeken | 0 reacties
6
Inwoners van Hedel leven sinds serie aanslagen in angst
Handgranaten, vuurwerkbommen, kogelschoten en onlangs nog een afgebrand huis. Sinds de vondst van 400 kilo cocaïne tussen een lading bananen wordt het personeel van fruitbedrijf De Groot geterroriseerd door een drugsbende. "Wanneer houdt het op?"

Eind november raakten twee broers alles kwijt toen hun huis door criminelen in brand werd gestoken. In de tuin liggen nu nog de restanten van de partytent waar de twee vanuit het bovenraam op moesten springen toen alles om hen heen in lichterlaaie stond. Van hun huis is vrijwel niets meer over. Ze zijn het doelwit van criminelen, alleen omdat ze jarenlang voor fruitbedrijf De Groot werkten.

Het Russische Spoetnik-vaccin
Ineens was daar de toereikende hand van Rusland: 100 miljoen Sputnik coronavaccins wilden ze met alle liefde aan de EU leveren. Een verhaal over politieke agenda's, leveringsproblemen én wantrouwen tegen de eigen overheid.

Je verwacht bijna toen duidelijk werd dat AstraZeneca minder vaccins kan leveren dan gepland én daarna ook nog bekend werd dat het Moderna-vaccin ook minder levert, Poetin gedacht moet hebben: laat ik ze helpen. Hij biedt de EU 100 miljoen Sputnik-vaccins aan. Een ideaal scenario dat voor Poetins imago hoe dan ook nooit slecht uit kan pakken. Maar het zal niet gebeuren, zegt Ruslandkenner Helga Salemon direct. "100 miljoen? In geen 100 jaar krijgen ze dat geproduceerd."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 3 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie