Uitzending
EenVandaag - 5-3-2021

5-3-2021

EenVandaag

172 x bekeken | 0 reacties
6
Deltaplan moet grootschalige funderingsschade voorkomen
Tot 60 miljard euro schade aan woningen in 2050 door paalrot, lage grondwaterstanden en toenemende droogte. Dat is wat volgens een coalitie van betrokkenen dreigt als er niets gebeurt. Het Deltaplan Aanpak Funderingsschade moet dit voorkomen.

Een herstelfonds dat de schade vergoedt, een rijksoverheid die de regie gaat nemen en een minister van Wonen die het coördineert, dat is wat een coalitie van de Vereniging Eigen Huis, het Verbond van Verzekeraars (VvV), de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), Woningbouwcorporatie Aedes en het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) wil met het Deltaplan.

Onrust in Myanmar
Een week van hevige protesten in Myanmar tegen de militaire coup resulteerde in tientallen doden. Het einde is nog niet in zicht. "Groepen die voorheen niet samenwerkten trekken nu samen op tegen het leger", zegt deskundige Maaike Matelski.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 5 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie