Uitzending
EenVandaag - 26-3-2021

26-3-2021

EenVandaag

272 x bekeken | 0 reacties
6
Vrees voor toenemend aantal rouwstoornissen door corona
Een begrafenis op anderhalve meter, zonder een hand op je schouder of een knuffel. Een dierbare verliezen is altijd zwaar, maar in coronatijd is rouwen voor veel mensen nog veel ingewikkelder. "De invloed van corona op het rouwproces is groot."

Normaal gesproken heeft ongeveer een op de tien mensen last van 'vastzittende' rouw. Maar volgens hoogleraar psychologie Geert Smid is dat percentage sinds de komst van corona flink gestegen.

Rondvaartbotencrisis in Amsterdam
De gemeente Amsterdam verloot sinds vorige week tijdelijke vaarvergunningen. Tientallen reders zijn daardoor hun vergunning kwijt. Dave Vlaun is een van hen. Hij verloor de loting en mag in elk geval 2 jaar niet varen. Daarna kan hij het weer proberen.

Dave vaart met zijn twee boten al ruim 20 jaar op de Amsterdamse grachten: de 16 meter lange salonboot Old Queen en de Amelie Zahra, een elektrische sloep. Maar vanaf 2024 mogen die niet meer te water. En dat door een speling van het lot. "Het besef is er nog niet helemaal", vertelt hij. "Er zit 20 jaar werk en investeringen in deze boten. Dat is straks allemaal weg."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 26 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie