Uitzending
EenVandaag - 30-3-2021

30-3-2021

EenVandaag

190 x bekeken | 0 reacties
5
Zware explosieven ingezet bij plofkraken
Nu pinautomaten beter worden beveiligd, zijn juweliers en andere winkels met dure spullen het doelwit van overvallen met zware explosieven. Een zorgelijke ontwikkeling, zegt de politie.

De klok in de juwelierszaak van Ruud Reijers staat nog steeds stil op 04.06 uur. Het tijdstip dat er ruim 3 weken geleden een enorme explosie was en hij uit zijn bed werd gebeld. De gevel en ruiten aan de voor- en achterkant van het monumentale pand in het centrum van Utrecht bleken weggeblazen. Ook was er enorme schade aan winkels en woningen ernaast. Twee van de plofkrakers, jongens van 17 en 18 jaar, waren al gepakt door de politie.

Twintig jaar homohuwelijk
20 jaar geleden werd beslist dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar mogen trouwen. Voor de een is het reden voor een feestje, de ander is voorzichtiger. Nog altijd vindt er namelijk geweld en discriminatie plaats tegen LHBTI+'ers.

CDA in zwaar weer
"We verliezen elke verkiezing zetels aan het kerkhof, totdat er niks overblijft." CDA'ers trekken harde conclusies na de afgelopen verkiezingscampagne. Ze willen een andere koers: meer gericht op jongeren en steden en minder op boeren en de regio.

Midvoor, de vernieuwingsbeweging binnen het CDA, en jongerenvereniging CDJA zijn het roerend met elkaar eens: het CDA richtte zich in de campagne voor de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen op de verkeerde thema's en daardoor zijn potentiŽle kiezers niet bereikt.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 30 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie