Uitzending
EenVandaag - 23-3-2021

23-3-2021

EenVandaag

205 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe is het met de jongeren van De Hoenderloo Groep?
Lang niet alle jongeren van De Hoenderloo Groep zijn goed terechtgekomen. Zorginstelling Pluryn en minister De Jonge beloofden een 'passende en duurzame' vervolgplek voor ieder kind, maar volgens ouders van de jongeren is dit verre van de werkelijkheid.

Ruim 160 jongeren moesten afgelopen zomer op zoek naar een ander onderkomen nadat eigenaar Pluryn besloot de zorginstelling te sluiten. De Hoenderloo Groep was een van de weinige instellingen in Nederland waar complexe jeugdzorg werd aangeboden. Ouders, medewerkers én buitenstaanders maakten zich dan ook grote zorgen over het lot van de jongeren na de sluiting.

Een gitaar voor kwetsbare kinderen in coronatijd
Kinderen met psychische problemen kunnen het moeilijk hebben tijdens de coronacrisis. Om hen een steuntje in de rug te geven, zamelt gitarist Ruben Hoeke gitaren in. Bryant kreeg er een en stopt niet meer met spelen. "Hij was nog nooit zo ontspannen."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 23 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie