Uitzending
EenVandaag - 22-3-2021

22-3-2021

EenVandaag

151 x bekeken | 0 reacties
7
Drugscriminelen wijken vaker uit naar Vlissingse haven
Ze spreken ze aan bij het tankstation of sturen een bericht via social media. Drugscriminelen ronselen in toenemende mate Zeeuwse havenmedewerkers om 'wat bij te verdienen'. Steeds meer drugs komt binnen via de haven van Vlissingen.

Het is mei 2020, twee medewerkers van de haven in Vlissingen lopen het terrein op. Over hun schouders hangen lege zwarte sporttassen. Nadat ze hun toegangspas voor de scanner hebben gehouden, lopen ze rustig de stalen toegangspoort door. Even later doet een collega hetzelfde. Een voor een gaan ze aan boord van een groot schip. Het lijkt een werkdag als alle andere. Maar als justitie later camerabeelden analyseert, blijkt er iets heel anders aan de hand.

De eerste maanden van Joe Biden
Joe Biden is precies 2 maanden president van de Verenigde Staten. Die afgelopen 2 maanden lijken geruisloos voorbij zijn gegaan. Maar schijn bedriegt, ziet Amerika-verslaggever Tom van 't Einde. Hij zet op een rij wat Biden tot nu toe voor elkaar kreeg.

Er is een stille revolutie gaande in Washington, vertelt Van 't Einde. "We horen en zien er amper iets van, omdat het gebeurt zonder tromgeroffel en de gezwollen retoriek die we gewend zijn van Donald Trump. Maar Joe Biden is in stilte bezig geschiedenis te schrijven."

Naar wie gaan de voorkeurstemmen?
Wie komen er met voorkeurstemmen tóch de Tweede Kamer in? CDA'er Martijn van Helvert haalde het niet, Lisa Westerveld van GroenLinks wel. Toch is ook dat dubbel, want iemand anders moet plaats voor haar maken: "Maar je weet dat het erbij hoort."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 22 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie