Uitzending
EenVandaag - 29-3-2021

29-3-2021

EenVandaag

184 x bekeken | 0 reacties
7
De zwaar bevochten vrede in Noord-Ierland is na brexit niet meer vanzelfsprekend
Noord-Ierland vormde jarenlang het grootste obstakel in de brexit-onderhandelingen. En nu de brexit een feit is, worden de problemen op het Ierse eiland alleen maar groter. De vrede lijkt er zelfs op het spel te staan.

In de Noord-Ierse grensstad Londonderry liggen de herinneringen aan een bloedige geschiedenis nog altijd voor het oprapen. Van de bekende muurschilderingen tot aan de Peace Bridge, die het protestantse en het katholieke deel van de stad met elkaar verbindt. Het verleden is hier overal.

Waarom de een heel ziek wordt door corona en de ander helemaal niet
Waarom wordt de een doodziek van corona en krijgt de ander niet veel meer dan een snotneus? Wetenschappers breken zich het hoofd over dit soort vragen. "Ik denk dat we op 20 procent van het plaatje zijn", zegt hoogleraar immunologie Debbie van Baarle.

Het blijft onvoorspelbaar hoe ziek mensen worden als ze besmet zijn met het coronavirus. Maar wetenschappers weten inmiddels wel meer dan een jaar geleden. "We hebben de eerste ideeŽn, maar de bulk weten we nog niet", zegt Debbie van Baarle.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 29 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie