Uitzending
EenVandaag - 20-3-2021

20-3-2021

EenVandaag

1180 x bekeken | 0 reacties
6
Advocaten Nabil B. vertellen over het begeleiden van een kroongetuige
Kroongetuige Nabil B. gaat het Marengo proces strijdlustig en standvastig tegemoet. "Hij wil geen confrontatie uit de weg gaan", zeggen zijn advocaten. Geprept hebben ze hem niet. "De waarheid hoef je niet uit je hoofd te leren."

Veel rond kroongetuige Nabil B. is geheim. Waar hij verblijft is geheim en ook is het geheim of hij bezoek kan ontvangen. "Hij ziet in ieder geval zijn advocaten, maar of hij daar vrolijk van wordt?", zegt advocaat Onno de Jong.

Ruzie om het sperma van toppaard Totilas
Wie heeft de verkooprechten van het sperma van Totilas? De oude en de huidige eigenaar van het wereldberoemde dressuurpaard worden het er niet over eens. Deze week diende de zaak voor de rechter.

In het kort geding oordeelde de Duitse rechter dat alleen Paul Schockemöhle, die de in 2020 overleden hengst 11 jaar geleden kocht, het zaad van Totilas mag verkopen. De oude eigenaar, Kees Visser, die ook nog ingevroren zaad van de tophengst bezit, legt zich daar niet bij neer en gaat in hoger beroep.

Turkije stapt uit Istanbul-verdrag, dat geweld tegen vrouwen bestrijdt
Het verdrag van Istanbul zou vrouwenrechten moeten bewaken en geweld tegen vrouwen moeten voorkomen. Turkije stapt er nu uit, een aantal Europese landen heeft het verdrag al eerder verworpen. Maar ook in Nederland houden we ons niet goed aan dit verdrag.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 20 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie