Uitzending
EenVandaag - 26-8-2019

26-8-2019

EenVandaag

326 x bekeken | 0 reacties
5
Voor het eerst een arts voor de strafrechter vanwege euthanasie
De euthanasiewet uit 2002 is niet waterdicht. Veel mensen laten een wilsverklaring opstellen voor het geval zij dement worden, maar dat blijkt in de praktijk niet te werken.

Dat zegt Cees Hertogh, hoogleraar ouderengeneeskunde en ethiek van de zorg, verbonden aan het Amsterdam UMC. Aanleiding is de strafzaak vandaag tegen een arts die euthanasie heeft toegepast bij een 74-jarige vrouw. Ze had Alzheimer en zat in een verzorgingshuis. Het OM eist geen straf, maar vindt dat de arts wel schuldig is aan moord.

De verschillen tussen rijk en arm in Nederland zijn groter dan je denkt
Nederland is helemaal niet zo netjes, zegt activist Frank van der Linde. In de verschillen tussen rijk en arm zou Nederland volgens hem, samen met de Verenigde Staten, het slechtst scoren. Maar klopt dat wel?

Van der Linde deed deze uitspraak in het NPO Radio 1-programma Nieuwsweekend. Hij baseerde zich daarbij op de lijst van OESO-landen, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 26 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie