Uitzending
EenVandaag - 22-8-2019

22-8-2019

EenVandaag

264 x bekeken | 0 reacties
5
Oud en gelukkig: Veronica (78) raakte uit haar depressie toen ze naar een wooncomplex verhuisde
Veronica Kraaijvanger is 75 jaar als ze in een sombere periode belandt die bijna 3 jaar zal duren. Ze zag het leven niet meer zitten, en ging alleen nog naar buiten om een krantje te halen. Inmiddels is ze 79 en heeft ze de draad weer op kunnen pakken.

Veronica leidde een druk leven. Ze werkte als psychotherapeut en zorgde voor haar drie kinderen. Maar hoe ouder ze wordt, hoe minder ze het leven ziet zitten. "Ik trok me terug, ontweek mensen, ging er elke dag wel even uit om de krant te halen, maar dat was het dan." Ze zorgt niet meer goed voor zichzelf en begint soms zelfs haar dag met een bodempje wijn uit de fles van de avond ervoor.

De Eritrese kerk is een belangrijke ontmoetingsplek voor EritreeŽrs in Nederland
Nederland kent vluchtelingen uit alle windstreken. Ze vormen soms enclaves met een eigen cultuur midden in de polder. Zo wonen er in Amersfoort zoín 300 EritreeŽrs, maar ze integreren slecht. Hadish Mebrahtu wil daar nu verandering in brengen.

De EritreeŽrs vormen een hechte gemeenschap in Nederland. De vraag is of dat hun integratie niet in de weg staat. 90 procent van hen zit thuis, de contacten met Nederlanders zijn schaars en maar een enkeling heeft werk. Veel EritreeŽrs willen graag aan de slag, maar weten niet hoe.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 22 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie