Uitzending
EenVandaag - 21-8-2019

21-8-2019

EenVandaag

178 x bekeken | 0 reacties
6
Venezolanen in Nederland staan stil bij de situatie in hun thuisland
De enorme crisis in hun land brengt de Venezolanen in Nederland dichter bij elkaar. Virginia Giunta vindt dat er te weinig aandacht is voor de crisis in haar land. Daarom voert zij net als veel anderen solidariteitsacties voor de mensen in Venezuela.

Venezolanen zijn niet een heel bekende groep in Nederland. Het kan zijn omdat ze er allemaal totaal verschillend uitzien. Met Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en Europese voorouders uit zo'n beetje alle landen. Ook hebben ze niet echt eigen feestdagen of tradities, zegt Enrique Guzman, beheerder van de Facebookgroep van de Vereniging 'Venezolanos en Olanda'. Maar het begint te komen, want de Venezolaanse lekkernij 'Arepa', een maïsbroodje dat je zo'n beetje met alles kunt vullen, wint snel aan populariteit.

Minister Grapperhaus naar Thailand om veroordeelde coffeeshophouder Van Laarhoven
Kamerlid Vera Bergkamp (D66) zet zich al jaren in voor de in Thailand gevangen coffeeshophouder Johan Laarhoven. Ze is blij dat minister Grapperhaus nu naar Thailand afreist om hem naar Nederland te halen. Over de rol van het OM is ze minder te spreken.

Johan van Laarhoven en zijn Thaise vrouw Tukta zitten een gevangenisstraf uit in Thailand. Ze zijn veroordeeld voor witwassen van geld dat Van Laarhoven verdiende met zijn coffeeshops in Nederland. Eerder constateerde de Nationale Ombudsman dat Nederlandse instanties voorafgaand aan de arrestatie onzorgvuldig hebben gehandeld. Met ernstige gevolgen voor het echtpaar.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 21 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie