Uitzending
EenVandaag - 29-8-2019

29-8-2019

EenVandaag

402 x bekeken | 0 reacties
5
Dementie bij Nicollines vader ontsluierde een fout oorlogsverleden
Wat doe je als je dementerende vader opeens zegt dat Hitler eigenlijk wel een goede vent was? Nicolline van der Spek schrok en ging op onderzoek uit. Ze ontdekte een verborgen geschiedenis.

Om haar demente en soms sombere vader op te vrolijken Nicolline liet zij hem soms LuckyTV-filmpjes. Dat bleek een gouden greep. Hij kon erg lachen om Beatrix die in de filmpjes door de makers een plats Haags accent had gekregen. Toen ze hem de Hitler-persiflage liet zien kon hij tot haar verbazing niet lachen. "Hij wees dan naar de telefoon en zei: 'Goede vent, mooie kerel'. Toen mijn zus zei dat hij ook opveerde van Duitse marsmuziek ben ik op onderzoek uitgegaan."

Crowdfundingsite offline gehaald, donaties mogelijk verdwenen
Crowdfundingswebsite Dream or Donate is plotseling offline gehaald. Terwijl er wordt gevreesd dat duizenden euro's zijn verdwenen, is de vraag hoe dit in te toekomst voorkomen kan worden.

Geld geven aan een patiŽnt die een bijzondere behandeling nodig heeft in het buitenland. Het is een voorbeeld van hoe duizenden mensen doneren via platforms voor crowdfunding, maar de regulering daarvan ontbreekt. "Dat is belabberd", zegt Lex van Teeffelen, lector financieel-economische innovatie aan de Hogeschool Utrecht.

In deze uitzending van EenVandaag was Roxeanne Hazes te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 29 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie