Uitzending
EenVandaag - 31-8-2019

31-8-2019

EenVandaag

376 x bekeken | 0 reacties
6
Koopkracht: wat kan en moet kabinet Rutte doen?
Het is deze dagen het meest uitgesproken woord op het Binnenhof: koopkracht. Maar waarom is het zo'n politiek beladen thema? En heeft Rutte nou echt zijn belofte geschonden?

Koopkracht geeft aan wat huishoudens met hun inkomen kunnen kopen. De precieze definitie kun je hier lezen. Wat belangrijk is om hierbij aan te merken is dat bij het vaststellen van de koopkrachtplaatjes er vanuit wordt gegaan dat er niks veranderd aan je persoonlijke situatie.

Dus een periodieke verhoging die als je werknemer kunt krijgen van de werkgever, die wordt hier niet in mee genomen. Maar ook persoonlijke situaties als een nieuwe baan of een echtscheiding worden buiten beschouwing gelaten. Dus koopkrachtplaatjes zeggen lang niet alles over wat je volgend jaar daadwerkelijk te besteden hebt.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 31 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie