Uitzending
EenVandaag - 28-8-2019

28-8-2019

EenVandaag

406 x bekeken | 0 reacties
5
Weigercrèches: kinderdagverblijven en vaccineren
Steeds meer crèches weigeren niet-gevaccineerde kinderen vanwege besmettingsgevaar. Maar het is onduidelijk of dat mag. D66 wil weigeren mogelijk maken en diende een wetsvoorstel in. Crèchedirecteur Gaby Alberts wil dat de overheid harder optreedt.

"Het wetsvoorstel van D66 gaat niet ver genoeg. De kinderopvangorganisatie moet dan kiezen: wel of niet. Terwijl we willen dat vaccinatiegraad stijgt naar een veilige hoogte", zegt pedagogisch directeur van kinderopvang Berend Botje Gaby Alberts. "Hierdoor blijven wij verantwoordelijk, waar de overheid dat is. En eigenlijk de ouders zelf natuurlijk."

Drugscriminaliteit in Amsterdam
Criminelen hebben vrij spel in Amsterdam. De autoriteiten krijgen er geen grip op, staat in een rapport over georganiseerde criminaliteit in de hoofdstad. De kritiek is niet nieuw: meer dan 20 jaar geleden werd ook al de noodklok geluid.

Amsterdam is een 'brandpunt' van georganiseerde criminaliteit in Nederland, zo constateerden Cyrille Finaut en Frank Bovenkerk al in 1996. Hun bevindingen schreven zij in een rapport voor de Parlementaire Enquêtecommissie Opsporingsmethoden, ook wel de Commissie-Van Traa.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 28 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie